Новини

Добрият пример!

Юни 30, 2023
...
Ще ви разкажем за един жест, който е достоен за пример! Един жест на добродетелност, който, надяваме се ще зарази доста хора след себе си!

Става въпрос за едни млади момичета и мамчета – ученици в Търговското гимназия “Княз Симеон Търновски“, Стара Загора.

Първо да започнем от том, че още от началото на годината ученици от това престижно старозагорско училище спасиха над 5 бедстващи животни – птици и таралежи. Някои от тях децата сами донесоха до Центъра, а други – екипът ни отиде да вземе на място.

Може би от там е дошла и идеята да се направи дарителска кампания сред всички ученици от гимназията. От десетките дейности на Спасителния център, децата и техния преподавател Владимир Илиев, който стои плътно зад инициативата им, решиха да дарят събраните средства за работата ни по белошипата ветрушка.

Ето защо днес, екип на проект "Живот за белошипата ветрушка" LIFE19 NAT/BG/001017 посети училището. С нас беше и керкенезчето Владко. Разказахме на децата за работата ни и проекта, помогнахме им да се снимат за спомен с Владко, а те, от своя страна ни връчиха събраното от тях дарение!

Благодарим от все сърце за позитивизма с който ни заредиха учениците и учителите на Търговската гимназия. Искрено вярваме, че това е първата от много наши бъдещи, съвместни инициативи!