Новини

„Оживялата изложба“ на Зелени Балкани ще гостува на Регионалния природонаучен музей – Пловдив

Март 20, 2021
1
Заповядайте на 20 март 2021 от 11:00 в Регионалния природонаучен музей Пловдив, където ще бъде открита „Оживялата изложба“ на Зелени Балкани.

Тя представя макети, в реален размер и оцветяване на редки, и защитени видове птици, срещащи се в обхвата на Зеления Пояс на територията на България, Гърция и Турция.

Посетителите ще имат възможност да се запознаят с малкия корморан, царския орел, черния лешояд, червеногушата гъска и гривестата рибарка.
Централно място в изложбата е отделено на белошипата ветрушка - рядък вид сокол, доскоро смятан за изчезнал като гнездящ от територията на България.

Видът бе завърнат в България благодарение на усилията на Зелени Балкани, които в момента продължават да работят за неговото подпомагане и опазване, в рамките на "Живот за белошипата ветрушка"  LIFE19 NAT/BG/001017  финансиран от програма ЛАЙФ на ЕС, с дейностите на който екипът на организацията ще запознае пловдивската общественост по време на събитието!!

Събитието се организира за отбелязване на двата много значими дни за опазването на околната среда - Световният ден на горите 21 март и Световният ден на водата 22 март. В празничните дни (20 и 21.03) всички деца до 7 години ще посещават Експозицията на музея безплатно и ще получават атрактивен подарък – истински зъб от акула.

Малчуганите ще имат възможност да участват и в ателие за оцветяване на белошипи ветрушки, като използват за модел реалистични макети на мъжка и женска птица, предоставени от Зелени Балкани. Макетите от изложбата ще останат в музея до 21.04.2021 и ще могат да бъдат видяни като част от Експозицията.
 
За контакти:
Email: pnm_plovdiv@abv.bg
Facebook: https://www.facebook.com/RegionalNaturalHistoryMuseumPlovdiv/
Връзки с обществеността: Светлозара Казанджиева, svetlozara.k@gmail.com, 088 612 0449