Новини

Празнуваме Световния ден на Земята, 21 април, заедно с Аграрния университет, Пловдив

Апр. 13, 2023
...
На 21 април, ние от Зелени Балкани, в партньорство с Аграрния университет, Пловдив и Факултета по Растителна защита и агроекология, АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив, РИОСВ  Пловдив, Дружеството на анималистите, флористите и научните илюстратори ДАФНИ и LifeWatch ERIC ще отбележим Световния ден на Земята.

Домакини на събитието ще бъдат Аграрния университет, Пловдив, а началото ще бъде поставено точно в 10 часа във фоайето на Ректората на университета с откриването на изложба „Голямото завръщане“ – 2 на ДАФНИ и „Оживялата изложба“ на Зелени Балкани.

В рамките на инициативата можете да се запознаете със Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани и птиците от „Гласът на ранената дива природа“, които ще ви разкажат за дивите животни в България и човешкият фактор,  причина за намаляването и изчезването им. Ще научите повече и за работата ни по завръщането на изчезнали видове, като проект "Живот за белошипата ветрушка" LIFE19 NAT/BG/001017 изпълняван от Зелени Балкани с финансовото съдействие на програма LIFE на ЕС.  Ще можете се включите в арт пленер Botanikal Art Plain - air и заедно с нашите приятели от ДАФНИ да нарисувате различни растения, да надникнете в „кухнята“ на университета (аудиториите и лабораториите му), да бъдете зрители на „зелено“ модно ревю, организирано от АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив, както и да разберете кои са най-сполучливите модели, наградени от специалното жури.

ТУК можете да видите програмата на събитието