Новини

Проект "Живот за белошипата ветрушка" LIFE19 NAT/BG/001017 гостува на наградите на конкурса за зелена журналистика „Див кестен“

Авг. 10, 2022
1
Третите подред награди за зелена журналистика, организирани от нашите колеги от Проект "Натура 2000 в България - НОВИ ХОРИЗОНТИ"  на Зелени Балкани, преминаха преди броени дни.

Имахме удоволствието да бъдем част от този своеобразен празник, който събра над 40 представители на различни регионални и национални медии от страната.

Преди официалната церемония по награждаването на победителите, имахме възможност да направим презентация на дейностите по проект "Живот за белошипата ветрушка" LIFE19 NAT/BG/001017, финансиран от програма LIFE на ЕС.

Последната част от нея бе отделена на съвети и препоръки как по-успешно медиите да представят работата ни пред зрителите и читателите си. Дадохме някои съвети и насоки, както и примери за добри практики при отразяването на проекта и природозащитните дейности, като цяло. Посочихме и различни, положителни, примери от архива ни.

Благодарим на организаторите на събитието за поканата и на участниците за вниманието към нашата дейност.
Работата с медиите е във фокуса на дейностите ни по проекта, тъй като те са много важната връзка между нашата работа и хората.