Новини

Проект „Живот за белошипата ветрушка“ на гости на Фестивала на хвърчилата в Шабла

Септ. 08, 2023
...
За пръв път проектът на Зелени Балкани "Живот за белошипата ветрушка" LIFE19 NAT/BG/001017, финансиран от ЕС, бе гост на фестивала на хвърчилата в Шабла.

В рамките на фестивалните дни екипът на проекта разказа на посетителите на събитието за белошипата ветрушка, работата на Зелени Балкани за възстановяването й след десетилетия отсъствие от България, както и за това как всички можем да помогнем никога повече да не изчезват животни от природата ни.

Като част от представянето ни бе и „Оживялата изложба“. Тя представлява макети в реален размер и украса на застрашени от изчезване видове, сред които е и героят на нашия разказ – белошипата ветрушка. Изложбата е част от инициативата „Дни на зеления пояс“, които предстои съвсем скоро да отбележим.

А, децата, присъстващи на фестивала отнесоха със себе си спомен от белошипата ветрушка – собственоръчно оцветени тениски с лика на малкото соколче!

И накрая, но не на последно място, благодарим на организаторите от Зелен Образователен Център - Шабла за поканата да сме част от това прекрасно събитие!