Новини

Проектът "Живот за белошипата ветрушка" LIFE19 NAT/BG/001017 бе представен пред бивши възпитаници на Техникума по ветеринарна медицина, сега Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина „И. Павлов“, Стара Загора

Окт. 26, 2023
...
В рамките на традиционната среща на възпитаниците на ветеринарно медицинското учебно заведение на випуск 1998, част от участниците в нея посетиха Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани. При нас те се запознаха с дейностите на организацията по проект "Живот за белошипата ветрушка" LIFE19 NAT/BG/001017, финансиран от програма LIFE на ЕС.

Домакините от Центъра показаха на гостите си - ветеринарни лекари, земеделски производители, животновъди, представители на животновъдния и аграрен бизнес и зооинжинери от цялата страна, волиерите за размножаване на малките соколчета и птиците в тях.

Подробно разказахме за работата на Зелени Балкани за завръщане на вида у нас, десетилетия след неговото отсъствие в природата ни и усилията ни за подпомагането на все още крехката му популация в България.

Тъй като сред аудиторията имаше хора от различни краища на България, пряко или косвено ангажирани с работа с животни и на терен, обърнахме и внимание на оказването на първа помощ на бедстващи диви животни и начина по който те достигат до клиниката на Спасителния център.