Новини

Проведохме обучение за оказване на първа помощ на бедстващи диви белошипи ветрушки

Септ. 14, 2021
1
Екипът на проект "Живот за белошипата ветрушка" LIFE19 NAT/BG/001017 бе на гости на Консервационна бригада „Поморийско езеро 2021“, организирана в рамките на проект LIFE19 NAT/BG/000804

В рамките първата част от нашето гостуване, запознахме участниците в бригадата с белошипата ветрушка, и дейностите, които Зелени Балкани от години извършват за завръщането й у нас.

Втората ни презентация бе с малко по-практическа насоченост и по време на нея си говорихме за това как всеки един от нас може да помогне на белошипа ветрушка в беда. Експерти от Спасителния център на Зелени Балкани споделиха с любопитните участници в обучението дългогодишния си опит в лечението и възстановяването на бедстващи диви животни и случаите на постъпили в Центъра белошипи. След теоретичната част имаше и кратка практическа, демонстрираща методите на първоначален преглед, превързване на рани и първа, долекарска помощ на диво животно, а участниците имаха възможност да задават своите въпроси към специалистите, както и сами да упражнят наученото.