Новини

Специализирана среща с лайфски проекти на тема: „Успешна комуникация в природозащитата“

Авг. 11, 2023
***
През изминалите дни в Тетевен се проведе среща с над 20 представители на различни проекти по програма Лайф на тема „Успешна комуникация в природозащитата“, която се организира от проект „Натура 2000 в България – Нови хоризонти“ LIFE17 GIE/BG/371.

Благодарение на професионалните лектори по ПР и маркетинг – Жюстин Томс ( от Нов Български университет и ABC Design and Communication) и Димитър Иванов (Valival) ръководители, експерти и ПР-и по проектите се обучиха на най-актуалното в комуникирането на дейностите и резултати от природозащитната си работа.

Много полезни бяха примерите за визия на уебсайтове и новини, както и съветите им за набиране на повече привърженици в социалните мрежи като FaceBook, Instagram, Twitter, TikTok, YouTube.

Участниците от проектите „Живот за белошипата ветрушка“ LIFE 19/NAT/BG/001017,  „Опазване на крайбрежна лагуна Поморийско езеро“ - LIFE 19/NAT/BG/000804, Възстановяване на застрашения ловен сокол в България и Южна Румъния – LIFE 20 NAT/BG/001162, Живот за брадатия лешояд 101113869 LIFE22-NAT-BG-Bearded Vulture LIFE,  както и от направленията за лешоядите, китоподобните, белошипата ветрушка и ветеринарите от Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани зададоха серия от въпроси във връзка с работата си, като получиха доста конктретни съвети за по-добро представяне пред аудиторията си.

Всеки участник получи специализираното ръководство за успешна комуникация в природозащитата, което издадохме за тази среща.

Разбира се, съчетахме полезното с приятното, като в следобедните часове посетихме някои от природните забележитености в Тетевенския Балкан.

Благодарим на Жюстин Томс, която поради ангажиментите си не успя да присъства на живо, но нямаше проблем да се включи онлайн и да предаде своя опит.

Благодарим на Димитър Иванов, който сподели лесни съвети за социалните мрежи и съдействаше на всеки участник с примери от своята сфера.

 
За контакти:
Елена Стоева – ръководител на проект
моб. тел. 0887574699; e-mail: etilova@greenbalkans.org