Новини

Ветеринарните експерти и екипът на проект "Живот за белошипата ветрушка" LIFE19 NAT/BG/001017 проведоха обучение за оказване на първа помощ на бедстващи диви животни

Авг. 05, 2022
1
По време на лятната ваканция, някои младежи предпочитат да прекарат времето си не само в игри и забавления, но и в нещо полезно, като доброволчество, например.

Пред именно такива, доброволци, на Спасителния център вчера екипът на проект "Живот за белошипата ветрушка" LIFE19 NAT/BG/001017, финансиран от програма LIFE на ЕС, проведе обучение на тема „Оказване на първа помощ на бедстващи диви животни“, с акцент – белошипите ветрушки.

По време на обучението, младите природозащитници имаха възможността да се запознаят с правилата за първа, неотложна до лекарска помощ, както и сами да направят част от манипулациите – налагане на превръзка, даване на вода, обездвижване на крайник.

Освен това, доброволците научиха и любопитни детайли от живота, както на белошипите ветрушки, така и на дивите животни, като цяло.

А, накрая, като награда за добре свършената работа, всеки един от участниците получи платнена торбичка с логото на проекта.

Щастливи сме да отбележим, че обучението бе изцяло проведено от стажантите на Спасителния център - студентите по ветеринарна медицина от ВМФ на Тракийския университет.