Новини

За поредна година зоопарк София дарява белошипи ветрушки за дивата природа на България!

Юни 13, 2023
...
Преди дни екипът на проект "Живот за белошипата ветрушка" LIFE19 NAT/BG/001017 получи дарение от зоопарк София – общо пет излюпени в пределите на зоопарка белошипки.

Птиците ще бъдат включени в дейностите на Зелени Балкани за подпомагане на вида у нас, като за целта те бяха прегледани, претеглени и обезпаразитени от ветеринарните лекари на Спасителния център за диви животни!

Екипът на проекта, пък, маркира младите птици с два пръстена – цветен и метален, като по този начин осигурихме проследяването им, поне докато са в района на адаптационната волиера, от където ще бъдат освободени!

Стана традиция вече проект "Живот за белошипата ветрушка" LIFE19 NAT/BG/001017 на Зелени Балкани, финансиран от програма LIFE на ЕС да включва в дейностите си по подпомагане на вида в България различни зоопаркове. Към момента получаваме дарения от няколко зоологически градини от Чехия – Прага, Ходонин и Злин, и един от България – зоопарк София!

Вярваме, че нашите партньорски отношения с тях ще продължат и за напред, и се надяваме към тази група за в бъдеще да се присъединят и други зоологически градини.