Новини

Добри новини от белошипите ветрушки в Спасителния център

Фев. 10, 2021
1
Дни след като бяха настанени в новия си, временен дом, белошипите ветрушки от Спасителния център на Зелени Балкани, които са на път към свободата, с охота разглеждат новото си местообитание и различните видове изкуствени гнездилки в него.

Радваме се, че дребните соколчета проявяват такова любопитство към поставените от екипа ни съоръжения, защото именно това бе и нашата идеята. Птиците, 30 на брой, които вече са почти едногодишни и способни да се размножават, да припознаят същите такива изкуствени платформи, поставени от екипа ни, около мястото на освобождаването на ветрушките и в тях да изберат да отгледат бъдещото си потомство!

Но, това, съвсем не е всичко от Центъра.

Екипът на проект Живот за белошипата ветрушка LIFE19 NAT/BG/001017 сподели с нас страхотните си наблюдение над двойките, размножаващи се при нас. От няколко дни 3 мъжки птици, вече заемат част от гнездата във волиерата в която живеят, атрактирайки своите бъдещи женски.

Припомняме, че в Спасителния център на Зелени Балкани живеят 20 птици, които са определени за размножително ято и чиито малки ще бъдат освободени в природата в рамките на проект Живот за белошипата ветрушка LIFE19 NAT/BG/001017.