Новини

Магарешки истории!

Ноем. 08, 2023
...
В центъра за природозащитни дейности на Зелени Балкани в сакарското село Левка отскоро живеят две магаренца. – нашата отколешна познайница Миша и съвсем новия й спътник в живота – Йори.
Те, колкото и странно да ви е, са част от работата на организацията ни по проект "Живот за белошипата ветрушка" LIFE19 NAT/BG/001017, финансиран от програма LIFE на ЕС.

Тези магаренца са първи приятели на белошипите ветрушки. И не само. Те им помагат. Помагат им да намират по-бързо храна, като държат зелените площи около колонията винаги перфектно изпасани.

Но, през зимата храната, дори и в Сакар, намалява. Отделно оборът ни, все още, не е пригоден за нашите ушати приятели, а електропъстирът има нужда от поправка. Отделно, за да са здрави и силни магаренца, трябва редовно да се преглеждат и обезпаразитяват от ветеринарните лекари.

Всичко това са разходи, които ние нямаме.

Ако имате възможност, ще се радваме да ни помогнете, да осигурим една уютна зима за нашите магаренца, а може, пък, напролет да ни изненадат с блага вест, знае ли се….

Можете да правите вашите дарения в Платформата.бг, като тази година кампанията ни е част от Световното движение за празнуване на щедростта - ЩедрияВторник 2023 или тук:
Юробанк България АД
IBAN: BG84BPBI81701604096869
BIC: BPBIBGSF
Сдружение Зелени Балкани - Стара Загора