Новини

Партньорство в името на белошипите ветрушки

Дек. 22, 2023
...
Екипът на проект "Живот за белошипата ветрушка" LIFE19 NAT/BG/001017 посети вчера гръцкия център за спасяване на диви животни Action for Wildlife.

Там, заедно с нашите проектни партньори от Университета в Тесалия и Гръцко дружество за опазване на природата обсъдихме бъдещите си, съвместни, дейности и включването на нашите домакини в работата ни по подпомагане на популацията на белашипите ветрушки в България и северна Гърция.

Радостни сме, че екипът на Action for Wildlife с готовност се отзова да съдейства и, доказателство за това бе и първата от много, надяваме се, белошипи ветрушки, изпратена от тях по екипа ни в България.

Птицата е след рехабилитация, но с трайни увреждания. Ето защо не може да бъде освободена в природата. Спасителният център за диви животни на Зелени Балкани ще бъде нейни втори дом, а ятото белошипи ветрушки, които го обитават – второто й семейство. Семейство, в което се надяваме тя да намери бъдещата си половинка и да създаде голямо и здраво поколение.

А, убедени сме, че това е само началото на бъдещите ни съвместни дейности в името на опазването на тези дребни, но много полезни птици.