Новини

Представяне на проект „Живот за белошипата ветрушка“ на поредица от събития

Окт. 24, 2023
...
От началото на месец октомври екипът на проект "Живот за белошипата ветрушка" LIFE19 NAT/BG/001017, управляван от Зелени Балкани и финансиран от програма LIFE на ЕС представи проекта пред участници и гости на шест събития.

Сред тях са старозагорското издание на фестивала „Здравей Здраве“, националното ветеринарномедицинско изложение „БулВетМедика, , международната конференция за ловния сокол, организирана в Стара Загора в рамките на проект „Живот за сокола“, в който Зелени Балкани е партньор, среща по програма „Еразъм“, организирано от нашите колеги и партньори от Тракийския университет, първата по рода си „Конференция за иновации в образованието – наука без опитни животни“, провела се в София,  и едно представяне пред ученици от ОУ „Братя Миладинови“, Елешница.

Пред всички присъствали на разнородните по вид срещи, екипът ни разказа за белошипата ветрушка, за усилията на Зелени Балкани да я завърнем в България, за успехите, които постигнахме, благодарение на целия ни екип, доброволци и поддръжници, но и за предизвикателствата и премеждията през които преминахме.

Използвахме, също и възможността да представим "Оживялата изложба" - макетите в реален размер и окраска на животни, обитаващи българската част на "Зеления пояс" - пограничната територия на бившата "желязна завеса".

Разказахме и за бъдещите дейности по проекта и приканихме всички, които искат да се присъединят към нашите усилия за подпомагане на крехката все още популация на белошипата ветрушка в България.